Thailand

Beste reisperiode Thailand

Voordat je jouw reis tot in de details gaat plannen is het verstandig om rekening te houden met het klimaat in Thailand welke bestaat uit 3 verschillende seizoenen. Ook is het niet onverstandig om te kijken van wanneer tot wanneer het toeristische hoogseizoen loopt om niet voor verrassingen komen te staan met betrekking tot volgeboekte accommodatie en hoogseizoen prijzen.

De beste tijd om naar Thailand te gaan verschilt voor iedereen en is afhankelijk van het soort reis dat je wilt maken. Ga je voornamelijk heen voor zon, zee en strand dan ben je helemaal op je plek tijdens het hete seizoen. Maar kom je vooral voor de natuur en de prachtige flora en fauna, dan kan je beter net voor of net na het regenseizoen komen wanneer alles mooi in bloei staat en de watervallen goed gevuld zijn met water.

November t/m Februari is het droge seizoen

Over het algemeen komen veel reizigers naar Thailand tijdens het koele/ droge seizoen, welke loopt van november t/m februari. De temperatuur ligt dan rond de 25-30 graden en het is voornamelijk droog. Dit is een perfecte periode om te rondreizen door Thailand en voor bijvoorbeeld een vakantie in Phuket in het zuiden van Thailand.

Tijdens het hete seizoen kan je op de eilanden en aan de kust dankzij een frisse zeewind ook goed verblijven, maar is het met deze temperaturen een stuk minder aangenaam in de steden of tijdens excursies in de dichte jungle. Dan ben je voor verkoeling aangewezen op airconditioning en grote bomen (met veel schaduw). Wees er met deze temperaturen op het strand wel op verdacht dat een fris zeebriesje de gevoelstemperatuur dan dan wel omlaag brengt maar dat de zon wel zeker goed zijn best doet. Je zal zeker niet de eerste toerist zijn die met een “lobster red” kleurtje van het strand komt en er een paar zeer onaangename aansluitende dagen op na houdt.

De uiteinden van het regenseizoen

De uiteinden van het regenseizoen (mei en oktober) zijn ook zeker mooie maanden om Thailand te bezoeken. Bijna het hele land staat dan in volle bloei en je vindt dan prachtige, strakblauwe luchten. De watervallen zijn dan op hun mooist en het land is groener dan ooit. De naam van dit seizoen doet onterecht geloven dat er 24 uur per dag dikke stortbuien naar beneden komen vallen en dat je de deur niet uit kan zonder poncho en paraplu. Neerslag blijft grotendeels beperkt door 1 of 2 goed getimede, hevige, maar relatief korte buien. En soms is een regenbuitje best verfrissend bij temperaturen van zo’n 28 graden.

Hoogseizoen in Thailand

Los van het weer en de klimaat seizoenen zul je de meeste toeristen aantreffen in Thailand in de maanden augustus, november, december, februari en maart. Wil je de toeristen vermijden (en wie wil dat nu niet!) of reis je op budget, plan dan je reis om deze maanden heen. Tijdens deze maanden zullen vooral in de toeristische gebieden de goedkope hotels in Thailand ver te zoeken zijn en worden dure hotels ineens nog duurder. Dit is vaak echter geen heel groot probleem omdat ze toch allemaal volgeboekt zijn.

Ben je meer van de”road less travelled” dan heb je dit seizoen iets minder te vrezen en kan je gegarandeerd hele mooie en rustige plekken vinden.

You may also like...