De Koh Eilanden

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood is een ongerept eiland in Thailand, gelegen in het oostenlijk deel van de Golf van Thailand. Het eiland is een rustig toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar rust en stilte. Er is weinig verkeer en echte ongerepte natuur. Koh Kood is niet zo overbevolkt als de andere toeristische eilanden in Thailand. Koh Kood is een uniek gebied, ideaal voor mensen die slechts een paar dagen willen ontsnappen aan het drukke leven.

Waarom een vakantie Koh Kood interessant is?

Koh Kood biedt een rustige omgeving die de perfecte uitvalsbasis is om de rust en stilte van het eiland te genieten. Ook heeft het een uitgebreid aanbod van verschillende adembenemende stranden, waaronder het Ao Tapao Yai strand, het Ao Salat beach en het Ao Phraphut beach. Verder zijn er een aantal luxe resorts te vinden zoals Soneva Kiri en Soneva Jani met hun prachtige villa’s. Ook zijn er diverse restaurants, bars en winkels, en gezinsvriendelijke attracties zoals een waterpark.

Wat er op het eiland te beleven valt?

Er is veel te doen op Koh Kood. Er zijn prachtige stranden waar je kunt zonnen, zwemmen en verschillende watersporten beoefenen. Verder kun je een dagtrip boeken naar het nabijgelegen eiland Koh Chang, of je kunt er gaan bergbeklimmen of kajakken. Ook kun je een massage krijgen of wat winkelen. Daarnaast zijn er verschillende interessante bezienswaardigheden op het eiland te bekijken, zoals de Ao Chong Bok waterval, de groene rivier en de prachtige jungle.

Watervallen en rivieren maken het landschap van Koh Kood prachtig en bieden uitstekende mogelijkheden voor raften, kanoën of zwemmen. Ook zijn er diverse prachtige watervallen te bewonderen, zoals de Woeng Kanalas waterval. In de omringende bossen kun je spectaculaire trektochten maken, waarbij je kennis maakt met de vele plant- en diersoorten die het eiland rijk is.

Verder zijn er diverse restaurants op het eiland, waarvan er velen gelegen zijn aan het strand of direct aan zee. Hier kun je genieten van heerlijke lokale gerechten en vers gevangen vis. Ook kun je deelnemen aan verschillende leuke activiteiten als snorkelen, strandvolleybal, waterskiën, kajakken en jetskiën.

Koh Kood is een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar rust, stilte en ongerepte natuur. Het eiland heeft iets voor iedereen, van stranden en prachtige watervallen tot restaurants en interessante bezienswaardigheden. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Koh Kood om te genieten van al het moois dat deze unieke plek te bieden heeft.

You may also like...