Bangkok Don Mueang Airport

Bangkok Don Mueang Airport is één van de twee luchthavens in de Thaise hoofdstad. De luchthaven richt zich voornamelijk op de vluchten van de budgetluchtvaartmaatschappijen, zoals Asia Air. Jaarlijks reizen er meer dan 40 passagiers via Bangkok Don Mueang Airport naar een andere bestemming binnen en buiten Thailand.

Mocht je een binnenlandse vlucht willen maken, dan is de kans groot dat je vertrekt vanaf Bangkok Don Mueang Airport. De meeste vluchten vanuit Europa naar Bangkok, die komen aan op Bangkok Suvarnabhumi Airport. Hieronder kom je nog meer te weten over Bangkok Don Mueang Airport.

Wil je alle vliegvelden in Thailand zien ga dan naar allevliegvelden.nl

Informatie over Bangkok Don Mueang Airport

Bangkok Don Mueang Airport beschikt over een tweetal terminals. De eerste terminal is uitsluitend gericht op de internationale vluchten, terwijl de binnenlandse vluchten vertrekken vanaf terminal 2. Overigens is de tweede terminal het modernste en veel groter. Dat is geen verrassing, aangezien er voor het overgrote deel binnenlandse vluchten vertrekken vanaf Bangkok Don Mueang Airport.

Een groot voordeel van Bangkok Don Mueang Airport is de ligging van de luchthaven. Je kan namelijk binnen 30 minuten het stadscentrum van Bangkok bereiken. De afstand tussen het vliegveld en het centrum bedraagt slechts 25 kilometer.

Luchtvaartmaatschappijen op Bangkok Don Mueang Airport

De grootste luchtvaartmaatschappijen kiezen ervoor om te vliegen op Bangkok Suvarnabhumi Airport. Vandaar dat je op Bangkok Don Mueang Airport eigenlijk alleen de keuze hebt uit budgetluchtvaartmaatschappijen. Enkele bekende maatschappijen die langskomen zijn AirAsia, Tigerair Taiwan, Lion Air en Nok Air. Tevens kan je vliegtickets boeken bij het wat onbekendere Scoot Airlines.

Dankzij het ruime aanbod kan je gemakkelijk en snel goedkope vliegtickets scoren. Wij raden je aan om online de prijzen alvast te vergelijken en de beste deal te scoren. Let op, in de meeste gevallen moet je bagage nog bijboeken. De bagage zit dus niet inbegrepen in de ticketprijs. Daarnaast krijg je tijdens het boekingsproces de kans om alvast eten en drinken aan te schaffen voor in het vliegtuig!

Taxi’s op Bangkok Don Mueang Airport

Eenmaal aangekomen op Bangkok Don Mueang Airport kan je natuurlijk met de taxi afreizen naar het centrum van de stad. De taxistandplaatsen zijn bij beide terminals te vinden. De taxi’s worden dag en nacht aangeboden op de Thaise luchthaven. Een ritje naar het stadscentrum kost slechts €9,00. Het is mogelijk om een kleine toeslag te betalen. De chauffeur kan dan een tolweg nemen, waardoor je eerder aankomt in het centrum.

Wij raden je aan om online alvast een taxi te reserveren. Je kan voorafgaand aan vertrek alvast betalen en de chauffeur staat direct voor je klaar bij aankomst op Bangkok Don Mueang Airport.

Roken op Bangkok Don Mueang Airport

Het is alleen buiten de terminals nog mogelijk om te roken op Bangkok Don Mueang Airport. Er zijn rookzones beschikbaar. Let op, eenmaal na de douane is roken strikt verboden. Alle rookruimtes op Bangkok Don Mueang Airport werden definitief gesloten in 2019. Dat geldt overigens voor alle luchthavens in het land. Er staat een boete van 5000 bath op roken op de luchthaven, dat komt neer op zo’n €130!

Hotels in de omgeving van Bangkok Don Mueang Airport

Mocht je een vlucht hebben op een ongebruikelijk tijdstip, dan is het misschien handig om te overnachten in de omgeving van Bangkok Don Mueang Airport. Gelukkig heb je de keuze uit meerdere hoogwaardige en gewaardeerde luchthavenhotels. Je kan bijvoorbeeld een overnachting boeken in het Amari Don Muang Airport Bangkok, The Iconic Hotel, Don Muang Hotel en het Modern Bangkok Hotel. De hotels zijn gevestigd binnen een afstand van maximaal 1,4 kilometer van de luchthaven. Een overnachting kost tussen de €15 en de €70 per nacht.Booking.com