De Koh Eilanden

Koh Samet

Koh Samet

Koh Samet is een eiland gelegen in de Golf van Thailand, vlakbij de Thaise kust. Het is een populair toeristisch eiland met veel prachtige stranden, strandhuisjes, restaurants, bars en een zeer actieve nachtleven. Het is het perfecte bestemming voor een ontspannende vakantie. Er zijn veel mooie stranden, heerlijk eten en veel leuke activiteiten te doen.

Bezienswaardigheden op Koh Samet

Koh Samet heeft een aantal interessante bezienswaardigheden. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is het Sai Kaew strand. Dit is een prachtig wit strand dat langs de kust liep. Het Sai Kaew strand staat bekend om haar glinsterende witte zand en het helder blauwe water. U kunt er zwemmen, zonnebaden of een wandeling op het strand maken.

Houd je meer van activiteiten? Dan is Koh Samet een uitstekende keuze. U kunt een kajaktocht maken langs de kust, waar u prachtige zeeleven spot. Daarnaast zijn er veel watersporten zoals jetskiën, parasailing, banana boot en andere. Met een boot kun je ook een van de kleinere eilanden rond Koh Samet verkennen of er gaat ook een ferry langs Koh Samet.

Cultuur en festival

Koh Samet is ook een geweldige plek voor de culturele ervaringen. Elke maand worden er verschillende festivals gehouden waaronder het jaarlijkse Songkran festival in april, wat een Hindu-Buddhisme feest is. U kunt ook verschillende traditionele Thaise dans shows bekijken, Thaise massages nemen, prachtige Thaise paleizen en tempels bezoeken en genieten van Thais eten, favoriet bij lokale bevolking woonachtig op Koh Samet en toeristen.

Activiteiten op Koh Samet

Koh Samet is een geweldige plek om te bezoeken voor zowel zon- en strandliefhebbers als avonturiers. Voor degenen die van plezier houden in het water, kunnen er duiken lessen worden gevolgd of er kunnen getuige zijn van het verschillende zeeleven. Voor degenen die meer actieve outdooractiviteiten nodig hebben, zijn er veel bergachtige wandelingen en fiets- en wandelpaden. Daarnaast kunt u kiezen voor een tour door de jungle om te proeven van de oeroude magie van Koh Samet’s omgeving.

Daarnaast is Koh Samet bekend om haar wilde nachtleven. Er zijn veel populaire beach bars waar locals en toeristen samenkomen om ervan te genieten. U kunt ook verschillende live muziek luisteren en genieten van Thais eten. Er zijn ook verschillende clubs en discotheken waar u een cocktail of een dans kunt genieten in de wee uurtjes van de nacht.

Accommodatie en transport op Koh Samet

Accommodatie is beschikbaar in vele vormen op Koh Samet. Er zijn luxe resorts, strandhuisjes, villa’s, bungalows, tenten en hotels. Er is ook het Hua Na Hostel, wat op een heuvel aan de oostkust van het eiland is gelegen en is gericht op budget reizigers. U kunt ook veerboten naar het eiland nemen vanaf Bagon, Rayong of Ban Phe. Er is ook een directe privétaxi van Rayong Airport naar het eiland beschikbaar.

Kortom, Koh Samet is een geweldige bestemming voor zowel ontspanning als avontuur. Of u nu zon en zee wilt, of meer avontuurlijke activiteiten zoals duiken, er is voor ieder wat wils. De wee uurtjes kunt u genieten van de levendige nachtleven. Dit alles tegen relatief goede prijzen, waardoor Koh Samet een ideale bestemming is voor een perfecte zonvakantie.

You may also like...